Annons:

Proveniens i Fokus

Proveniens betyder härkomst eller ursprung, och tanken bakom Proveniens i Fokus är att samla människor med lite olika intresseområden men med ett gemensamt - intresset för det bakomliggande, historien - "härkomsten".

Innehåll

Proveniens får här en vid betydelse. Det kan handla om ditt eget ursprung och då ägnar du dig kanske åt släktforskning. Det kan också handla om miljöer, byggnader eller föremål. Här diskuterar vi också hur vi arbetar med vårt intresseområde, som att skriva mikrohistoria, och olika sätt att presentera vårt arbete för andra.

Registrering

Du har möjlighet att läsa det mesta på sajten utan att registrera dig. Jag hoppas att du ändå väljer en registrering - det kostar inget, men ger dig många fördelar! Du får tillgång till din egen sida med dagbok och fotoalbum. Du får också full tillgång till hela sajten och möjlighet att skicka och ta emot meddelanden från andra medlemmar. Lär dig mer om detta!

Innan du börjar skriva bör du läsa igenom Proveniens skrivregler! Lite hjälp med att förstå de olika funktionerna på iFokus får du om du kikar under forumrubriken "06 -- Instruktionsfilmer för iFokus".


Ni är alla varmt välkomna till Proveniens i Fokus!