Etikettveckans-bild-artiklar
Läst 30969 ggr
AndersE
2010-04-17, 23:21

Veckans bild - v016

Charmig, men utan information är veckans bild.

Så här års när våren börjar skänka värme kan väl denna somriga utomhusbild lova att det går åt rätt håll?

Bilden kommer från min samling av glasplåtar. Troligen är min farfar, eller möjligen hans far, fotograf och tiden bör vara kring 1915. Jag har ingen information om bilden utan kan bara titta på den och gissa…

016_1.jpg

Bilden visar fyra barn. De ser ut att sitta på en gata eller gårdsplan med kullersten. Barnen sitter på en matta. Solen skiner och barnen kisar.

016_2.jpg

Pojken (?) längst till vänster är solbränd så vi är nog en bit in på sommaren, men benen värms av tjocka strumpor under något som ser ut som stickade shorts med tillhörande tröja. Eller är det en hel dräkt? Rejäla snörkängor har han.

016_3.jpg

De två minsta ser jag som flickor i likadana klänningar, med vackra vita kragar. Är de tvillingar? De är inte så gamla - någonstans mellan ett halvt och ett år gissar jag.

Det skulle kunna vara någon släkting och jag antar att vi är någonstans i närheten av Ängelholm, men jag hittar inga tvillingar som skulle passa in.

016_4.jpg

Sist ännu en pojke (?). Likadana kläder som den förste, men jag tycker den här ser något yngre ut så jag tror inte det är två tvillingpar.

Framför fötterna tycker jag det ser ut som lite halm. Är vi på en gård?

Det går inte att göra mycket mer än att gissa. Eller nöja sig med att bilden är trevlig och att barnen ser rara ut…

svenne
2010-04-17, 23:36
#1

Trevlig bild!
Säkert på en gårdsplan, någon kullerstensgata är det nog inte.

Tvillingar? Kanske, men den till höger har betydligt mer hår än den till vänster, de har dock samma kläder så attt de är tvillingar kan kanske stämma, eller kanske lika gamla kusiner. Det var inte ovanligt att man plåtade något så när lika gamla kusiner i samma kläder.

Gnidde
2010-04-18, 11:34
#2

Tror pojkarna är bröder med max 1 år mellan dom. Flickorna kan vara tvillningar eller kusiner födda samma år och månad.

Hälsningar Gnidde.

Upp till toppen