Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu Senaste inläggen 01 ÖVRIGT 02 -- Proveniens in English 04 -- Om "Proveniens i Fokus" 05 -- Statistik för Proveniens 06 -- Instruktionsfilmer för iFokus 07 -- Datorprogram 08 -- Din egen hemsida 09 -- Utflyktstips

10 HISTORIA 11 -- Mikrohistoria 12 -- Arkeologi 13 -- Kultur och tradition 14 -- Militaria 20 SLÄKTFORSKNING 21 -- Släktforskningslaviner 22 -- Livsöden 23 -- Individforskning 24 -- Amerikaforskning 25 -- Yrke, titel 26 -- Sjukdomar/dödsorsaker 27 -- Släkter 28 -- Vem tror du att du är? 29 -- Läshjälp 30 BERÄTTA! 31 -- Skrivtema 32 -- Testläsare 40 HEMBYGD 41 -- Lantbruksliv 43 -- Byggnader och deras delar 45 -- Kyrkogårdar och gravar 50 FÖREMÅL 51 -- Möbler 52 -- Allmoge 53 -- Textilt 54 -- Silver och Guld 55 -- Glasklart 56 -- Ur / klockor 57 -- Leksaker 58 -- Samlarobjekt 59 -- Gåtan...??? 60 DOKUMENT 61 -- Böcker och lästips 62 -- Brev och andra dokument 63 -- Klippt och skuret 64 -- Kartor 65 -- Foto och film 69 -- Bildgåtan?
09 -- Utflyktstips

God mat och mysig miljö.

2009-06-13 12:13 #0 av: Gnidde

I går var jag på bussfärd till Öster Malma mellan Nyköping och Björnlunda, det är Svenska Jägarförbundets kursgård. Där fick vi en god lunch bestående av vidsvin och helstekt potatis. Mycket gott och trivsamt.

Anmäl
2009-06-13 12:14 #1 av: chrissan

Och väldigt bra att man äter upp de rackarns vildsvinen! Men tack för tipset, det kan vara bra att ha.

Anmäl
2009-06-13 12:46 #2 av: svenne

Det låter trevligt och gott!
Jag har ätit rökt vildsvinsstek några gånger och det är en riktig delikatess, det är en helt annan smak mot "vanlig" gris.

Anmäl
2009-06-14 00:03 #3 av: ambi

Nej fy för vildsvin. Jag har ätit det en gång och det var en brunstig smak på köttet. Säkert en galt!Rynkar på näsan

Anmäl
2009-06-14 00:04 #4 av: Loucar

Jag åt viltsvinskebab på en marknad för flera år sedan det var jättegott.

Anmäl
2009-06-14 14:06 #5 av: Richswe

Som son till en jägare i Skåne, ett landskap där vildsvinpopulationen ökat okontrollerat, så har även jag fått möjligheten att äta vildsvin. Och jag måste hålla med alla utom #3.

Vildsvin är en delikatess som vi alla borde äta mer av. Dels för att köttet är en delikatess, om det är rätt tillagat, och dels för att vi måste få ner populationen.

Anmäl
2009-06-22 09:47 #6 av: Gnidde

#3 Det var väl en gammal brunstig galt som du fick, dom kan smaka "#¤%¤#" som den onde. Glad fortsättning på sommaren.

Anmäl
2009-06-24 05:58 #7 av: ambi

#6 Jag får väl ge vildsvinet en chans till Flört

Anmäl
2009-12-13 00:46 #8 av: Ingegerd

Igår kväll åt jag julbord på Östermalma, bjuden av Frustuna församling. Det var verkligen ett trevligt ställe, så jag får ta mig dit i dagsljus någon gång för att se på den vackra omgivningen. Ganska lätt ordnat eftersom stället ligger bara 2 km från en busshållplats längs vägen mellan Björnlunda och Nyköping. Kanske jag ska ge mig själv en övernattning på Östermalma i pensionspresent?

Anmäl
2009-12-13 01:38 #9 av: AndersE

#8 Är det pensionsdags?

Igår hade jag två kollegor som avverkade sin sista dag på jobbet. Det syntes på dem att det var många och blandade känslor.

 

 


Anmäl
2009-12-13 14:45 #10 av: Ingegerd

Ja, om man håller strikt på den månad man fyller pensionär, skulle jag ha slutat 30 november, men det blir 31 december. Men jag kommer att fortsätta att hjälpa till ideellt, då min arbetsgivare är en missionsorganisation som är beroende av gåvor, kollekter och många som åtar sig uppdrag utan att ta betalt.

 

Anmäl
2009-12-13 20:06 #11 av: kajsa-kavat

"5 Håller med, vi måste hålla nere vildsvinsstammen som även ökat otroligt här i Västmanland. Dessutom är de en delikatess att äta, de små fulingarna.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.